Acute nekpijn

Datum :

Veel mensen hebben wel eens last van nekklachten. Nekpijn is na rugpijn, de meest voorkomende lichamelijke klacht in Nederland. Wat leidt tot grote ziektelast en zorgt voor hoge zorgkosten. Acute nekpijn die plotseling optreedt, herstelt 45% binnen 6 weken vanzelf, als dat het niet geval is kunt altijd naar de fysiotherapeut.  

De nekspieren moeten zich continu extra inspannen, wat uiteindelijk klachten veroorzaakt. Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door spanning, stress, vermoeidheid, sportblessures, ongelukken of andere fysieke trauma's. Door de aanwezigheid van ligamenten, spieren en gewrichten is de locatie van nekpijn echter niet altijd eenvoudig vast te stellen. 

Wat kan een fysiotherapeut doen? Het is verstandig om te voorkomen dat nekklachten chronisch worden en de oorzaak van de klachten tijdig te verhelpen, de fysiotherapeut kan hierbij ondersteunen. Afhankelijk van de aard van de klachten kijkt de therapeut welke therapie de juiste kan zijn om je van je klachten af te helpen of ze te verlichten. Fysiotherapie met gerichte oefeningen en mobiliseren kunnen de pijn verminderen. Pijnmedicatie kan je tijdelijk gebruiken zoals niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's) kan verlichting bieden bij acute nekpijn.


Acute nekpijn

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 662 71 03
Plexus - Great
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Plexus - Spui
Binnenstad - Centrum
020 - 673 71 68
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Plexus - Lutmastraat
De Pijp
020 - 237 65 99
Plexus - Kensho
Czaar Peterbuurt - Oost
020 - 303 82 22
Plexus - Minerva
Olympiaplein 99 - Zuid
020 - 66 26 192
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.