Bij welke klachten kan Plexus Fysiotherapie Amsterdam helpen?

Hoofdpijn kan een grote impact hebben op iemands dagelijks leven. Het is echt de moeite waard om te onderzoeken welke soort hoofdpijn je hebt en wat er aan gedaan kan worden. Bij Plexus Amsterdam werken fysiotherapeuten met veel kennis en ervaring over behandelen van hoofdpijn.
Er zijn vele soorten van hoofdpijn. Migraine en spanningshoofdpijn zijn de meest voorkomende primaire soorten hoofdpijn. Cervicogene hoofdpijn (komend vanuit de nek) is een van de meest voorkomende secundaire vormen van hoofdpijn. Er zijn veel therapeutische mogelijkheden voor de behandeling van hoofdpijn, waarvan farmacologische behandeling, fysiotherapie/ manuele therapie en cognitieve/ gedragstherapie het meest voorkomend zijn. Daarnaast wijken ook veel mensen uit naar alternatieve geneeswijzen. Klinisch en wetenschappelijk bewijs zegt dat de beste behandeling van mensen met hoofdpijn multimodaal moet zijn, bestaand uit farmacologische en non-farmacologische behandeling. Plexus Amsterdam vindt het een uitdaging om bij iedere patiënt de juiste behandeling te vinden.

Hoofdpijn – in welke vorm dan ook – is per patiënt verschillend, en dus ook de behandeling. Het is vaak echt een puzzel om te kijken waarmee wij de hoofdpijn bij de patiënt het beste kunnen verhelpen. De fysio- en manuele therapeuten van Plexus Amsterdam gebruiken massages, triggerpointbehandeling, manueel therapie, oefentherapie en dry needling om mensen van hun hoofdpijn af te helpen of deze te doen verminderen. Maar ook wordt er gekeken naar het eventueel bestaan van stoornissen van het kaakgewricht of spieren rond de kaakgewrichten of andere aangezichtsspieren.

Wat vaak niet wordt meegenomen zijn bepaalde biopsychosociale problemen die hoofdpijn kunnen veroorzaken of in stand kunnen houden. De in hoofdpijn gespecialiseerde fysiotherapeuten van Plexus Amsterdam zijn hierin aanvullend geschoold. Zij kunnen naast de reguliere fysiotherapeutische/ manueel therapeutische interventies ook eenvoudige, aanvullende psychologische interventies aanbieden. Interventies zoals gericht op inzicht, gedragsverandering in leefstijl en spanningsregulatie.

Neem hoofdpijnklachten serieus.

Het klinkt misschien raar maar in de eerste plaats is het belangrijk om hoofdpijnklachten serieus te nemen. Teveel mensen denken dat hoofdpijn nu eenmaal bij het leven hoort en dat de arts of fysiotherapeut niets kan betekenen. Dat is niet waar. Hoofdpijn is een signaal ergens van. Iets functioneert niet goed. Heb je egelmatig hoofdpijn die niet met een eenvoudige pijnstiller te verhelpen is? Neem je klachten serieus en maak een afspraak voor een onderzoek en een plan.

Hoofdpijnklachten zoals:

  • spanningshoofdpijn (tension headache)
  • migraine

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 662 71 03
Meer info
Plexus - Museumkwartier
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Meer info
Plexus - Spui
Centrum
Spuistraat 239/1
020 - 673 71 68
Meer info
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Meer info
Plexus - Lutmastraat
De Pijp
020 - 237 65 99
Meer info
Plexus - Jordaan
Jordaan
020 - 303 82 22
Meer info
Plexus - Minerva
Zuid
020 - 66 26 192
Meer info
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.