Artrosenetwerk

Plexus Amsterdam is aangesloten bij het Artrosenetwerk West Nederland.

Artrose komt steeds meer voor in onze samenleving en is helaas niet te genezen. Er is geen geneesmiddel dat artrose kan stoppen of remmen. U kunt er echter prima mee omgaan. Als u maar weet wat u moet doen. Er zijn namelijk een heleboel dingen die gedaan kunnen worden om klachten te verminderen en het functioneren te verbeteren. Plexus Amsterdam heeft hier ruime ervaring mee en deelt met u de laatste kennis en inzichten op dit gebied.

Voorlichting en leefstijl advies

Juiste voorlichting krijgen is belangrijk. Als u goed op de hoogte bent van artrose, begrijpt u beter waarom u bepaalde adviezen en behandelingen krijgt. Dat maakt het gemakkelijker om ze ook vol te houden. Uw fysiotherapeut van Plexus Amsterdam geeft u leefstijladviezen. Deze adviezen zijn tips om zelf uw klachten te verminderen. Denkt u hierbij aan tips ten aanzien van bewegen, uw gewicht, mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen.

Bewegen en sporten

Door de pijn bent u het gewricht minder gaan gebruiken. Er treedt dus krachtsverlies op. Hierdoor komt er meer druk op het gewricht te staan en krijgt u weer meer pijn. Voldoende bewegen en gericht trainen maakt uw spieren sterk. Hierdoor zullen klachten, zoals pijn en stijfheid, verminderen. Misschien bent u geneigd uw gewrichten te ontlasten en beweging te vermijden omdat u artrose en pijn heeft. Bent u bang om de artrose te verergeren? Het bewegen helpt uw kraakbeen juist in goede conditie te houden.?Het is wel handig als u goed weet wat wel en wat niet te doen. Daar kan Plexus Amsterdam u goed mee helpen.

Artrose behandeling - Bewegen met medicatie 

Eén van de belangrijkste redenen om pijnstillers voor te schrijven, is juist om in beweging te blijven. Bewegen zorgt ervoor dat de spieren om de gewrichten sterker worden/blijven waardoor het gewricht beter ondersteund wordt. Dat heeft een gunstige invloed op pijn. Bewegen met pijnstillende medicatie is daarom beter dan niet bewegen zonder medicatie!
Maar zomaar iets slikken helpt vaak niet en kan onverantwoord, ongezond zijn. Uw fysiotherapeut van Plexus Amsterdam zal met u en uw huisarts overleg plegen welke keuzes er het best gemaakt kunnen worden.

Overige disciplines die u wellicht tegenkomt als u te kampen krijgt met artrose in een of meer gewrichten;

Uw huisarts

De huisarts kan u een uitleg geven over artrose en de manier waarop u met artrose kunt omgaan. Zo nodig krijgt u een recept voor pijnstillers mee. Door regelmatig contact te hebben met uw arts, blijft hij op de hoogte van het verloop van de artrose en kan de behandeling indien nodig aangepast worden. Wanneer uw klachten verergeren, krijgt u mogelijk een verwijzing naar de tweede lijn. Uw fysiotherapeut van Plexus Amsterdam zal dan met u meedenken bijvoorbeeld met de keuze naar welk ziekenhuis of orthopeed u zal gaan. Welke is het meest geschikt voor u en uw artrotische klacht.

Een reumatoloog

De reumatoloog is een medisch specialist met speciale kennis over reumatische ziekten. De reumatoloog is bij uitstek toegerust om reumatische ziekten te behandelen waaronder ook artrose valt. Zo nodig schakelt de reumatoloog andere specialisten en hulpverleners voor u in.

De orthopedisch chirurg

De orthopedisch chirurg richt zich als specialist op behandeling van afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn de botten, spieren, pezen en gewrichten. Deze behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het adviseren over (een combinatie van) medicijnen, een osteotomie (standsverandering van het gewricht) of een gewrichtsvervangende operatie. De orthopeed komt pas in een later stadium van uw artrose behandeling in beeld, wanneer andere behandelingen niet afdoende blijken te zijn. Mocht het zover komen dan zal Plexus Amsterdam u helpen met de preoperatieve voorbereiding en de revalidatie daarna.

De laatste jaren zijn er veel nieuwe inzichten over artrose gekomen. Veel nieuwe inzichten die leiden tot tevreden patiënten tijdens het proces van behandeling van ‘versleten gewrichten’ en tot zeer netjes uitgevoerde operaties met weinig ongemak e/o pijn en een prima verkregen functie waardoor u uiteindelijk weer van alles kan doen.

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 662 71 03
Meer info
Plexus - Museumkwartier
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Meer info
Plexus - Spui
Centrum
Spuistraat 239/1
020 - 673 71 68
Meer info
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Meer info
Plexus - Lutmastraat
De Pijp
020 - 237 65 99
Meer info
Plexus - Jordaan
Jordaan
020 - 303 82 22
Meer info
Plexus - Minerva
Zuid
020 - 66 26 192
Meer info
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.