Fysiotherapie in de thuiszorg

“Ik wil graag zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig thuis blijven wonen”. Dat is wat veel mensen willen. Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, is het belangrijk dat u zelf zoveel mogelijk zelfstandig kunt blijven doen in een veilige thuissituatie.

Fysiotherapie aan huis

Thuiszorgtherapie (fysiotherapie aan huis) kan hieraan een bijdrage leveren. Onze thuiszorgtherapeut Linske Vreugdenhil heeft hiervoor een aanvullende opleiding gevolgd en werkt samen met een team van andere zorgverleners (o.a. huisarts, thuiszorg/wijkverpleegkundige en ergotherapeut). Er wordt regelmatig overlegd en indien nodig wordt er aanvullende zorg ingeschakeld. Hierdoor kunnen ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten zo lang mogelijk op een verantwoorde manier thuis blijven wonen. Ook wordt er aandacht besteed aan de taak van de mantelzorger(s), zodat overbelastingsklachten voorkomen kunnen worden.

U kunt de thuiszorgtherapeut onder andere inschakelen voor:

  • revalidatie na terugkeer uit ziekenhuis, verpleeghuis of verzorgingshuis;
  • ADL-training (activiteiten in het dagelijks leven): functionele oefentherapie zoals transfers, traplopen, in- en buitenshuis;
  • revalidatie na een val of in geval van valangst (valpreventie, inventarisatie valrisico’s, advies en training);
  • problemen met mobiliteit, evenwicht, staan en lopen (trainen van spierkracht, balans, coördinatie, uithoudingsvermogen);
  • adviezen (o.a. over loophulpmiddelen, bewegen, inrichting van of aanpassingen in huis);
  • pijnbestrijding;
  • mantelzorgondersteuning (advies, gesprek)

Heeft u thuiszorgtherapie nodig voor een van de bovengenoemde punten, neem dan contact op met Plexus Minerva. Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden van ambulante fysiotherapie. Ook indien u tijdelijk verhinderd bent om naar de praktijk te komen (bijvoorbeeld door ziekte of na een operatie) kan de fysiotherapeut bij u aan huis komen.

Voor thuiszorgtherapie is in sommige situaties een verwijzing van huisarts of specialist nodig. Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt de therapie vergoed door uw zorgverzekeraar.

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 662 71 03
Meer info
Plexus - Museumkwartier
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Meer info
Plexus - Spui
Centrum
Spuistraat 239/1
020 - 673 71 68
Meer info
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Meer info
Plexus - Lutmastraat
De Pijp
020 - 237 65 99
Meer info
Plexus - Jordaan
Jordaan
020 - 303 82 22
Meer info
Plexus - Minerva
Zuid
020 - 66 26 192
Meer info
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.