Weer aan het werk na voorste kruisband reconstructie

Datum :

Waarom is de terugkeer naar het lopen belangrijk? Momenteel beschouwen we voorste kruisband-revalidatie als een continuüm . We beginnen met het einde voor ogen. Elke oefening, set, rep of beslissing die we nemen tijdens de revalidatie kan worden beschouwd als een kleine stap in de richting van het einddoel, terugkeer naar prestatie. Passende loopmechanica is de basis voor meer geavanceerde high-intensity en multidirectionele bewegingscompetenties die verder ontwikkeld moeten worden gedurende de revalidatie. Of hoe zou je acceleratie, deceleratie, verandering van richting en behendigheid mechanica verwachten in je reis naar atletische prestaties?

Als zodanig is de terugkeer naar het hardlopen een belangrijke mijlpaal binnen het hele proces, zowel voor de patiënt als voor de behandelende fysiotherapeut, niet alleen vanuit een fysiek maar ook vanuit een psychologisch oogpunt. "Check, ik kan weer hardlopen!" Na talloze weken van herstel van de gevolgen van de blessure en reconstructie, zoals pijn, zwelling, bewegingsbeperkingen, spieratrofie, en het doen van oefeningen gericht op basale bewegingspatronen, kijkt uw patiënt er doorgaans naar uit en staat hij te popelen om weer te gaan hardlopen, eindelijk!

Weer aan het werk na voorste kruisband reconstructie

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 662 71 03
Meer info
Plexus - Great
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Meer info
Plexus - Spui
Centrum
Spuistraat 239/1
020 - 673 71 68
Meer info
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Meer info
Plexus - Lutmastraat
De Pijp
020 - 237 65 99
Meer info
Plexus - Jordaan
Jordaan
020 - 303 82 22
Meer info
Plexus - Minerva
Zuid
020 - 66 26 192
Meer info
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.