Enkelverstuiking

Datum :

Enkelverstuikingen behoren tot de meest voorkomende musculoskeletale letsels bij sporters en recidive komt frequent voor. Beslissingen rond sporthervatting na een enkelverstuiking kunnen moeilijk zijn en moeten worden genomen op basis van relevante criteria. Helaas zijn er tot nu toe geen duidelijke criteria vastgesteld voor de terugkeer naar sport na een acute enkelverstuikingen, wat een verklaring kan zijn voor het hoge recidief en de prevalentie van aanhoudende symptomen zoals instabiliteit en/of “giving way”. 

Wat de criteria voor sport en functionele prestaties betreft, moeten sprongen, behendigheid en sportspecifieke activiteiten goed worden verdragen. Het laatste criterium in de beslissing voor terugkeer naar sport is het vermogen om een volledige trainingssessie te voltooien. Hiervoor heeft u een sportspecifieke programma nodig die wordt opgesteld door uw fysiotherapeut. 

Enkelverstuiking

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 662 71 03
Plexus - Great
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Plexus - Spui
Binnenstad - Centrum
020 - 673 71 68
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Plexus - Lutmastraat
De Pijp
020 - 237 65 99
Plexus - Kensho
Czaar Peterbuurt - Oost
020 - 303 82 22
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.