Zorg voor bewegen

Een oefentherapeut Mensendieck is een specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag in het dagelijks leven. De therapeut kijkt hoe iemand beweegt en welke spieren en gewrichten het daarbij zwaar te verduren hebben. Met inzicht en oefeningen op maat leren mensen op een gezonde manier te bewegen, zodat zij in de toekomst klachten zelf kunnen voorkomen of verhelpen.

Een oefentherapeut Mensendieck behandelt o.a.:

  • lage rugpijn
  • nek- en schouderklachten
  • hoofdpijn
  • zwangerschapsklachten
  • spanningsklachten, hyperventilatie
  • ademhalingsklachten
  • gewrichtsklachten
  • gevolgen van een ongezonde werk- of zithouding
  • chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat

Hoe verloopt een behandeling Mensendieck?

Tijdens de intake en het onderzoek brengt de oefentherapeut uw klachten en de oorzaak daarvan in kaart. De therapeut kijkt met u naar de samenhang tussen uw klacht en uw houding, bewegingsgewoontes en stressfactoren in het dagelijks leven. Vervolgens wordt een behandelprogramma opgesteld waarin uw hulpvraag centraal staat. De therapeut maakt u bewust van uw lichaamshouding en manier van bewegen in relatie tot de klachten. Wat gebeurt er als u zit, werkt, loopt, bukt of tilt? U leert uw klachten begrijpen en hoe u ze kunt voorkomen. U doet oefeningen die eenvoudig in uw dagelijks leven zijn toe te passen.

Verwijzing en vergoeding

Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam is direct toegankelijk, dus u hebt geen verwijsbrief van uw (huis)arts nodig. De behandeling wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Onze oefentherapeuten Mensendieck zijn aangesloten bij beroepsvereniging VvOCM en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 237 65 90
Plexus - Great
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Plexus - Spui
Binnenstad - Centrum
020 - 673 71 68
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Plexus - Buitenveldert
Buitenveldert - Zuid
020 - 303 82 23
Plexus - Kensho
Czaar Peterbuurt - Oost
020 - 303 82 22
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.