Werkwijze

Praten over hoe plas jij, hoe poep jij of hoe vrij jij is in onze cultuur “not done”. Wij weten vanuit onze jarenlange ervaring hoe lastig klachten in het bekken voor de meeste mensen zijn.

Wij luisteren, vragen, leggen uit en bespreken het behandelplan met jou. We nemen voor de eerste afspraak bijna een uur, want het betreft bijna altijd complexe problemen, het is zelden alleen een plas- of een poepprobleem, het is bijna altijd een combinatie van klachten. Wij willen dat je na dat eerste uur weg gaat met een goed gevoel. De kwartjes moeten gevallen zijn en de motivatie om samen met ons je probleem aan te pakken moet versterkt zijn. We vinden het belangrijk dat je vertrouwt op onze behandelwijze t.a.v. bekkenbodemproblematiek.

De eerste afspraak bekkenfysiotherapie duurt bijna een uur. Wat gebeurt er zoal?

  • Korte administratieve vragen, maar ruim tijd voor je verhaal.
  • Veel tijd voor uitleg van jouw klachten in relatie tot de bekkenbodem/het bekken.
  • Bespreken van behandelopties en behandelplan.
  • Indien gewenst het lichamelijk onderzoek (Meestal doen we pas inwendig onderzoek bij een volgende afspraak. Maar wanneer men dit direct wenst, dan kan dat ook zeker).

Aan het einde van het eerste consult leggen we je uit wat de samenhang is tussen de conditie van je bekkenbodem en je klachten. Maar ook wat de samenhang is tussen houding, wijze van bewegen, wat er gebeurd is (bijvoorbeeld operatie, bevalling, trauma, sporten).

Wij vinden het erg belangrijk dat we je een duidelijk antwoord geven op je hulpvraag, om vervolgens met het behandelplan te komen. Het behandelplan is specifiek.

We werken practice based: we zijn bekend met richtlijnen, protocollen en wetenschappelijke evidenties. Deze kennis vormt samen met onze praktijkervaring de basis van ons handelen. Ieder mens verschilt, ieders omstandigheden verschillen, dus iedere behandeling wordt op maat aangeboden.

Het kan zijn dat we na het eerste gesprek concluderen dat wij niet de juiste therapeuten zijn voor je probleem. We houden je niet aan het lijntje maar gaan op zoek naar wie dan wel de juiste behandelaar zou kunnen zijn.
Na de eerste afspraak wordt mogelijk een vervolgafspraak gemaakt .

Gaan we over tot behandelen dan zien we mensen gemiddeld 6-7x gedurende een periode van 2-4 maanden. Dit zijn gemiddelde getallen, een behandeltraject kan ook 1-2 jaar duren en 12-20 behandelingen nemen. Of 2 behandelingen in 6 weken. Het is afhankelijk van de diagnose, en het wordt met je besproken met het behandelplan.

Vervolgbehandelingen duren 25 minuten. De behandelingen kunnen bestaan uit oefentherapie en/of gesprekken. Er zijn nog meer behandelmogelijkheden, die zullen waar nodig van tevoren met u besproken worden. Denk bijvoorbeeld aan oefentherapie in combinatie met electrostimulatie/biofeedback en aan buikmassage.

Past deze werkwijze bij jou? Maak dan hier een afspraak of heb je vragen neem op contact op via (020) 303 82 20.

Pijn bij bewegen of andere klachten?

Maak een afspraak op één van onze behandellocaties voor advies.

Behandellocaties in Amsterdam

Plexus - Saxen Weimarlaan
Willemspark - Oud Zuid
020 - 237 65 90
Plexus - Great
Museumkwartier - Oud Zuid
020 - 662 13 07
Plexus - Spui
Binnenstad - Centrum
020 - 673 71 68
Plexus - Fresh
De Pijp - Zuid
020 - 673 71 66
Plexus - Buitenveldert
Buitenveldert - Zuid
020 - 303 82 23
Plexus - Kensho
Czaar Peterbuurt - Oost
020 - 303 82 22
KNGF
Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van beroepsvereniging KNGF.